(iFinnmark) På TV 2 ruller det populære TV-programmet «Spillet». Deltakerne bor i en moderne luksusvilla og hadde etter første episode et seertall på 810.000.

Villaen har fått mye oppmerksomhet, og villaen er det finnmarkingen Are Smuk Figved som eier.

Luksusvillaen ligger på Nesøya, like utenfor Oslo. Ifølge Figved er det et idyllisk område, med nærhet til sjøen som han ønsket.

Boligmarkedet blomstrer på våren: – Aldri sett noen få det til

Boligen ble kjøpt i august 2023 for 29,2 millioner kroner. Like etter kjøpet tok TV 2 kontakt med Figved, og da var han egentlig ikke i utleiemodus. Figved eier nemlig også et hus på Blommenholm, ikke langt unna Nesøya.

– Da skulle jeg selge huset på Blommenholm og flytte inn der. Jeg sa nei først, men så kom de med et tilbud jeg ikke kunne si nei til, forteller han.

Figved vil ikke avsløre hvor mye han ble tilbudt, men kan fortelle at det var en betydelig sum.

Ute etter stor garasje

– Jeg kjøpte den egentlig litt på impuls, men jeg tenkte den har stor garasje. Det var det jeg var ute etter, forteller Figved som også er daglig leder i Finnmark Rein AS.

Og den store garasjen er flittig brukt i serien.

Store deler av året bor Figved i Varangerbotn sammen med sønnen, hvor han også har bostedsadresse. Det er for at sønnen skal få muligheten til å få gå på skole der.

– Han går på sameskolen, og det er min måte å ta tilbake språket jeg selv vokste opp uten. Jeg tilhører den generasjonen der veldig mange vokste opp uten samisk.

Det er han og sønnen som skal bo i den store luksusvillaen. Derfor måtte Figved konferere med sønnen før kjøpet, og han synes det var veldig fint.

– I tillegg er det mange barn der på samme alder.

Nå som sønnen har startet på skole er de sjeldnere sørpå, men de kommer til å tilbringe hele sommeren i Oslo.

– Så det ble ikke påskeferie i villaen?

– Nei, den er under oppussing. Etter at TV 2 hadde vært der var det en delt ting som måtte gjøres. Det var småting som vegger som måtte males og gulv måtte fikses. Da var det like greit å ta tak i alt.

Dyr strøm på hytta? Det blir verre i årene som kommer!

Ingen hus uten badstue

Møblene og plantene som er brukt i serien forklarer han er TV 2 som har plassert der.

– Huset ser ikke slik ut i dag. Fargene er endret. Også blir det blant annet bygget en badstue der i disse dager. Ingen hus uten badstue, slår han fast.

– Det er et veldig stort hus. Så man får satse på at vi ikke skal bo helt alene i framtida.

Figved erkjenner at det er litt rart å se sitt eget hus på TV, men lyssettingen de har brukt i programmet har gitt han ideer til hvordan det skal se ut.

Selv har Figved og sønnen enda ikke rukket å tilbringe en natt i huset, men han har vært innom og fulgt oppussingsarbeidet.

Og mange har fått med seg at det er Figved som eier huset.

– Jeg ser at det er mange positive tilbakemeldinger fra folk som synes det ser ut som et veldig fint hus. Alt fra lyssetting og farger, men det er ikke slik det ser ut nå, sier Are Smuk Figved avslutningsvis.

Utleie er ulønnsomt: Slik straffes leieboerne

Lånekalkulator skaper reaksjoner: – Jeg ble skremt